NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
FKK Polari kemp Punta Eva na Istrii (Chorvatsko)
Naturistické zážitky z nedaleké Istrie, kde najde našinec i služby českých firem
23. března 2004  Autor: D. Kresová   ZDROJ: ABC KARAVANY KETZL - Partner NATURISTA.CZ

Chtěla bych Vám dát tip na perfektní dovolenou. Ačkoli jsme s manželem nudisti, jezdili jsme do Chorvatska a Itálie do textiláckých kempů, a pak jsme vždy hledali nuda pláže.

FKK Polari - kemp Punta EVA

Vloni jsme se rozhodli, že pojedeme do nuda kempu a měli jsme velké štěstí, protože jsme objevili v Blesku inzerát pana Ketzla, který pronajímá karavany. Nejprve jsme byli trochu nervózní, jestli až přijedeme na místo, skutečně budou existovat. V Čechách totiž před naším odjezdem proběhly zprávy o krachu několika cestovek.Bylo ale vskutku příjemným překvapením, když na nás brzy ráno pan Ketzl čekal, zavedl nás do staršího, ale perfektně čistého a zařízeného karavanu. Na stole voněla káva a podával se upečený perník. Unaveni po dlouhé cestě jsme si nemohli přát nic lepšího.


Ketzl - FKK PolariKaravany pana Ketzla jsou umístěny v kempu Polari u městečka Rovinj na Istrii. Samotné umístění je ideální tím, že je až na konci nuda kempu, kde je mnoho zeleně, klid a 20 metrů k moři. Karavany jsou umístěny pod stromy, takže po návratu z pláže jsme uvítali příjemný chládek. Překvapující je čistota na toaletách a umyvárnách, s čímž jsme se dosud nesetkali.

V karavanu nám nic nechybělo. Kromě základního vybavení zde byly dvě lednice a mikrovlnka, což bylo velmi praktické, neboť jsem měla navařeno z domu. Dále ventilátor, rádio, nerezové a porcelánové nádobí. Spoustu věcí, které jsme měli s sebou, jsme ani nevybalili. 

Ketzl - FKK PolariPláže jsou zde oblázkové a skalnaté. My jsme dávali přednost přírodním skalnatým terasám, které se rozkládají přímo pod karavany a velkou výhodou bylo to, že i v plné sezoně nebyly přeplněny jako jinde.

V této části kempu převládali Italové a Rakušáci, Čechů bylo poskrovnu. Panovala zde opravdu přátelská atmosféra mezi všemi národnostmi, což se nám velmi líbilo.

Vítaným zpestřením naší dovolené bylo, že majitel, pan Ketzl, nám nabídl projížďku na motorovém člunu, mohli jsme vyzkoušet jízdu na banánu, vodních lyžích a to vše za přijatelné ceny.

Díky panu Ketzlovi  jsme našli báječné místo pro dovolenou.

A že neuhodnete, kam pojedeme letos? No jistě opět do nuda kempu Punta Eva, Polari.

Dáša Kresová
Odkaz: CHORVATSKO.CZ - Partner NATURISTA.CZ - FKK Polari (popis, foto, mapy) EMAIL

..

Diskuze: Naturistická rekreace na Istrii

Tento cestopis si dosud přečetlo návštěvníků