NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
KONOBE na Krku (Kvarner, Chorvatsko) 
Podrobný cestopis o cestě a pobytu na tomto ostrově
27. února 2006
Autor: JADRAN    FOTOGALERIE

Zdravím všechny Chorvatska chtivé naturisty.

V loňském roce na přelomu července a srpna jsme vyrazili s manželkou na ostrov Krk do N-kempu KONOBE. Takže jak to tam vypadalo.
Kemp najdete na trase Krk(město) - Punat - Stará Baška. Za Punatem je dobře značená odbočka, takže bloudit netřeba. Po úzké, ale pěkné asfaltce jsme dojeli k recepci a protože jsme navzdory plné sezóně přijeli bez rezervace ( Nedělejte to ! ), očekávali jsme s napětím, zda nás nevyženou hned od brány. Navyhnali, pár volných míst ještě bylo. Cesta mezi recepcí a vlastním kempem je pěkně strmá a navzdory krásným výhledům na moře a ostrov Cres nedoporučuji příliš se kochat. S výjimkou místa pro karavany je prakticky celý kemp porostlý duby a borovicemi, mezi kterými byly ve svahu vybudovány terasovitě uspořádané, různě velké parcely pro stany. Jak jsme brzy zjistili, má toto řešení mnoho výhod. Počet návštěvníků je tímto limitovaný a nemůže dojít k přeplnění kempu. Parcela dává příjemný pocit určitého soukromí a volnosti a určitě při odchodu od stanu nezakopáváte o šňůry vašich sousedů. Mezi parcelami rostou vzrostlé stromy, které jednak stíní, a navíc můžete nad svojí parcelou snadno natáhnout např. PVC plachtu, která ještě vylepší stínění a chrání před případným deštěm. Elektřina je rozvedená všude, ale je nutné mít dostatečně dlouhý kabel - 50 m. Abych jenom nechválil, nevýhoda tohoto zdánlivě idylického uspořádání je ta, že k některým parcelám vedou jen křivolaké cestičky zcela nevhodné pro lidi z pohybovými problémy. V tomto ohledu je situace lepší v ploché části kempu u pláže, kde je vyhrazené místo pro karavany.
Umývárny a toalety jsou nově zrekonstruované, takže na dobré úrovni a v dostatečném počtu i při zaplněném kempu. Na dvou místech jsou k pronajmutí chladicí boxy. Těch ale není dost pro všechny, takže je třeba si je také předem rezervovat.
V kempu jsou 2 - 3 restaurace a obchod. Zde je třeba se obléci. Na venkovních lavicích u restaurace můžete sedět nazí.
Koupání: Kemp má jednu hlavní štěrkopískovou pláž a několik menších, ale je třeba říci, že tyto pláže všechny návštěvníky nepojmou. To je ale na skalnatém chorvatském pobřeží běžný jev. Naštěstí přítomní naturisti nikdy nezatoužili být u vody všichni naráz, polehávali v pohodlí u svých stanů či karavanů, takže jsme se tam tak nějak poskládali. Mnoho, především německých a slovinských turistů, si přiváží motorový člun, takže je třeba se smířit s větším pohybem těchto, někdy dost smrdících, přibližovadel.
Kemp KONOBE má jednu velkou výhodu, která jej zvětšuje, a to, že na jeho jižní konec nenavazuje žádný další kemp či hotel a navíc tato pustá "země nikoho" je přístupná pouze přes něj. Nic nám tedy nebránilo vyrážet pravidelně na dlouhé koupací procházky po pobřeží. Plavky nejsou třeba, ale dobré obutí a zásoba tekutin ano. To, kromě zdravého pohybu a velké pohody nám dávalo zapomenout na to, že Krk je o prázdninách nacpaný tak, až to hezké není. Zárověň si myslím, že v tomto ohledu je kemp KONOBE lepší než BUNCULUKA v Bašce, neboť ta je o prázdninách těžce přeplněná a do N-kempu se chodí koupat i lidé zde neubytovaní.
Pobyt v kempu stál vč. elektřiny za dva dospělé, auto a stan asi 23 € na den, v recepci i v obchodě je možno platit kartou.
Celkově bych pobyt v tomto kempu hodnotil dobře, když odmyslím fakt, že asi po šesti teplých dnech se prudce ochladilo a tak jsme raději odjeli. Pro ilustraci, teploměr na dálnici u Rijeky ukazoval ve 12:30 teplotu 11 stupňů a hustě pršelo.
Pro ilustraci pár fotografií:

..

Odkaz: FKK KONOBE na Krku (popis, foto, mapy)                          ZPĚT NA ÚVOD STRANY
Diskuze: Naturismus na Kvarnerských ostrovech (HR)