NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
Korfu-Ag. Georgios South (Řecko) 
Podrobný cestopis o cestě a pobytu na tomto ostrově
5. červenec 2005
Autor:
Casablanca

Korfu - Ag. Georgios South/Argirades je letovisko na jihozapadnim pobrezi ostrova. Pokud se tam chcete koupat bez plavek muzete zkusit dojit po ceste podel podel pobrezi az na jizni konec letoviska (je to asi 20 minut chuze od pujcovny lodi kolem taverny Malibu). Cesta se zmeni z asfaltky na kamenitou a pak jeste na hlinenou. Na konci je male parkoviste tak pro 6 aut a kratka kozi stezka dolu na plaz. Na plazi, hned u konce stezky, vyteka nejaky pramen a je tam halda prazdnych plastovych lahvi. Pak staci ujit asi 100m po plazi pod jeden dum (jiny tam neni) a muzete smele odhodit plavky. Muzete jit po plazi uz od Ag. Georgios, ale cestou budete muset prekonat nejake kameny, ktere v jednom miste prerusuji plaz. V dobe naseho pobytu 17.6.-28.6. tam byvalo tak 5 paru/rodin s rozestupy 30-50m. Mistni se zdrzovali primo u konce kozi stezky (hlavne o vikendech a odpoledne). Obcas sice nekdo prosel po plazi (vetsinou par, asi dvakrat vetsi skupinka turistu), ale kdyz budete vzadu, ani vam to nebude tolik vadit.

Letovisko je hodne klidne, je jako v komatu. Vetsina restauraci byla prazdnych a restaurateri vypadali hodne nestastne. I kdyz tam bylo hodne Cechu/Slovaku, myslim si ze dat za veceri pro dva + dve tocene piva kolem 20 Euro je pro prumerneho Cecha/Slovaka docela dost. A tech par Anglicanu, Rakusaku, Nemcu a dalsich to nevytrhne.

My jsme cestovali s www.aeolus.sk  letadlem z Bratislavy. Protoze meli nabidku pro dite do 3 let zdarma vysla nas tri dovolena na posledni chvili bez jidla na nejakych 21000Kc i s vlakem do Bratislavy.

A co se mi na Korfu nelibilo. Rekove jsou strasni bordelari. Odpadky byly vsude. Kolem cesty se v krovi dalo zahlednout lecos. Na plazi to byly hlavne plastove lahve. Dalsi vec jsou vysoke ceny. U vetsiny zbozi je to 2x az 3x vice nez u nas.

Jedna fotka je tady http://casablanca.b0x.com/korfu2005/index.htm , je z pondelka a to tam nebyl skoro nikdo a je focena z toho maleho parkoviste, o kterem jsem psal vyse - mozna nekdy pridam dalsi fotky.

Odkaz: FKK na řeckých ostrovech (popis, foto, mapy)
Fotografie Ag. Georgios South (atd.)
Diskuze: Naturismus v Řecku

Tento cestopis si dosud přečetlo návštěvníků