NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
Vritomaris na Krétě (Řecko) 
Podrobný cestopis o cestě a pobytu na tomto ostrově a v tomto hotelu
5. září 2005
Autor: M+T

Zdravíme všechny příznivce nahoty, pro něž jsou plavky přítěží a spolu se svojí partnerkou bychom se rádi podělili o zážitky z  naší letošní dovolené z hotelu Vritomartis v jižní části Kréty. O hotelu samém se toho dá v kostce vyčíst na Internetu dost ale osobní zkušenost pro nezasvěcené je velkým pomocníkem při rozhodování. I nám tyto naturistické stránky hodně pomohly při hledání nuda pláží na Krétě a díky nim jsme tam jeli již tak trochu zasvěceni a hledání bylo o to snazší.

              Zájezd jsme si objednali u jedné Pražské cestovní kanceláře, které zde nechci dělat reklamu i když by si ji jistě zasloužila, protože to bylo výborně zorganizováno. Po příletu do Chanie na nás čekal delegát s již připraveným autem, které jsme si objednali v Praze a naše cesta mohla tedy započít. Cesta do hotelu nebyla ve znamení bloudění a obyčejná mapa, kterou jsme vyfasovali při přebírání vozu nás dovedla až do cíle naší cesty. Cesta z letiště vede částečně po dálnici ale její větší část po velmi úzkých cestách, nad někdy velmi hlubokými srázy a její délka byla asi 80km. Trvala nám asi hodinu, ač jsme byli upozorňováni, že bude trvat hodiny dvě.

              Po této kodrcavé cestě jsme se těšili na příjezd do hotelu, který není možné minout protože je zcela osamocen a v širokém okolí se nalézá akorát benzinová pumpa BP a asi o tři kilometry dále pak městečko Chora Sfakion, které je zastrčené pod úbočím skal kterými je obklopen celý jih Kréty. Do tohoto velmi malebného i když trochu drsného prostředí je zasazen i tento čistě naturistický hotel. Po příjezdu jsme byli ubytováni dcerou majitelky tohoto hotelu v docela hezkém pokojíku, odpovídajícímu asi třem hvězdičkám s krásným výhledem na moře, vybaveným klimatizací a telefonem. Posléze jsme zjistili, že druhá recepční je dívčina z Čech a o to byl pobyt veselejší, protože jsme nemuseli lovit v naší chabé zásobárně anglická slůvka. Hotel vlastní Řecká rodina která si najímá na práci většinou lidi z tzv. východního bloku tedy Čechy, Poláky, Slováky….Hotel sám je velmi příjemný a zahrada udržovaná , plná květů a zeleně. Jídlo skvělé, docela slušný výběr formou švédských stolů a starostlivost o hosty také velmi dobrá. Je možno si objednat spoustu výletů přímo v hotelu a velmi doporučujeme výlet na nejjižnější ostrov Evropy Gavdos za kterým se již nalézá Africký kontinent. Tento výlet je také zcela v naturistickém duchu. V areálu hotelu mimo vlastní budovu se můžete procházet nazí a i cestu k asi půl kilometru vzdálené pláži je možno takto absolvovat,  aniž by jste se cítili divně. Ráno vezmete jen ručník a když minete recepci sundáte jej a v podstatě celý den se můžete pohybovat jak vás příroda stvořila. Na pláž také dojíždí starší mikrobus přímo z  hotelu asi v hodinových intervalech, ale často byl prázdný, protože většina lidí využívala možnosti svobody těla a docházela po svých. Pláž je menší oblázková, ale velmi pěkná. Pokud někdo upřednostňuje samotu, hned vedle se nacházejí velmi dobře přístupné divoké pláže, kde za celý den téměř na nikoho nenarazíte snad jen na divoce se pasoucí kozy, kterých je tam požehnaně. Na hotelové pláži je malý bufet kde je možno dát si pivo, limo, vodu a k obědu nějaký ten sendvič . Není to nic moc, ale postačuje to, zvláště pak když se opět můžete ohánět českými slůvky, neboť obsluha je Polsko-Slovenská. Do bufetu můžete chodit opět na ostro. Cena slunečníku je šest euro ale nikdo vás nenutí si jej pronajímat. Většina hostů to však dělá. Klientela hotelu při našem pobytu byla rozmanitá, ale všichni z tzv. západních zemí, tedy Švýcaři, Nizozemci, Angličané, Němci a i recepční nám potvrdila, že od nás z Čech tam téměř nikdo nejezdí a i to je jeden z důvodů proč sepisujeme tyto řádky. Je škoda tento hotel nenavštívit a všem milovníkům nahoty ho vřele doporučujeme.

           Stihli jsme objet i mnoho jiných pláží a po ostrově najezdili za těch dvanáct dní asi 1000km. Celý jih Kréty se nám velmi líbil a nudistických pláží spojených s plážemi divokými je tam dostatečné množství pro všechny, kteří o ně stojí. Popisovat je zde nemá smysl, protože se dají na Internetu docela dobře vyhledat. Toť asi vše. Pokud se rozhodnete tento hotel navštívit přejeme šťastnou cestu a mnoho příjemných zážitků. Nepříjemný jsme za celou dobu pobytu nezažili ani jeden. M+T.

..
Možnosti cestování a ubytování v hotelu Vritomaris:
Natur Travel - dovolená pro naturisty      VIAMARE - dovolená v naturistickém hotelu na Krétě

FKK na Krétě (popis, foto, mapy)
Odkaz: Hotel Vritomaris
Diskuze: Naturismus v Řecku

Tento cestopis si dosud přečetlo návštěvníků