NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
CHORVATSKO Z TOHO NEJLEPŠÍHO MÍSTA - 
Z PALUBY JACHTY

Nezapomenutelné zážitky stranou turistického průmyslu
Ing. František Hájek NATURTRAVEL

O krásách chorvatského Jadranu ví své snad všichni naturisté. Nejkrásnější je však právě z paluby jachty či motorového člunu. Daleko od přelidněného pobřeží, jeho středisek, řevu tlampačů, davů korzujících turistů, houpaček, střelnic a dalších moderních civilizačních vymožeností. Větší i malé ostrůvky, malebné zátoky, malé přístavy s téměř rodinným prostředím, průzračná voda, klid. A ten nádherný pohled třeba na Biokovo, ze vzdálenosti 300 metrů od pobřeží Makarské riviery. Tuto romantiku máte možnost zažít v podstatě dvěma způsoby.
Tím dražším, vyžadujícím i určité schopnosti je zapůjčení si menší jachty či motorového člunu v některé z Marin. Chce to dobrou partu, dobrého kapitána a krásné počasí - pak je to skutečně nádhera. Horší je, když se počasí zhorší a zejména, když vydatně fouká (a to je v poslední době dost často). Pak je to dřina, zejména na plachetnici (a chudák žaludek). Motorový člun je méně zranitelný, jeho silné motory však mají nepředstavitelnou spotřebu benzínu (také má obvykle nádrže na 400 litrů PHM).
Další možností, tou pohodlnější a také lacinější je zúčastnit se některé z plaveb jachtou Silva po Jadranu, které každoročně pořádá naše CK. Velice zkušený kapitán, vynikající kuchařka (plná penze - zatím téměř všichni na lodi ztloustli, mořské potvory, jehně, domácí speciality), ochotní plavčíci, nádherné koupání, výborná parta naturistů (a to i zahraničních). Také se této naší akce zúčastňují min. ze 60% "štamgasti", výjimkou nejsou ani účastníci, kteří již plují popáté, posmé v řadě. Pro opalování je určena horní paluba, na kterou se bez problémů vejdou lehátka všech účastníků, na hlavní palubě naleznete především jídelnu, dále pak sedací kout krytý plachtou (občas je zapotřebí i trochu stínu), 3 WC a 2 sprchy se studenou a teplou vodou. Dále pak samozřejmě kapitánský můstek, kuchyň a kapitánovu kajutu. Kajuty účastníků jsou pak v podpalubí, nejsou nijak luxusní, ale tam se stejně chodí část účastníků pouze vyspat. Další již objevili půvab noclehu na horní palubě, pod hvězdnou oblohou. Na lodi je k dispozici 220 V, v jídelně pak 2 chladničky na nápoje. A hlavně - každý den jste v jiném přístavu, plujete okolo jiných ostrovů, kotvíte v jiných zátokách, jdete na ranní cappuccino do jiné kavárničky. Prostě jak já říkám - přijedu na molo, "dám kopyta nahoru" a pečujte o mně. Také proto je o tuto akci každoročně velký zájem, v současné době máme k dispozici již jen 15% kapacity, některé turnusy jsou již buď zcela vyprodány nebo je v nich k dispozici již poslední volná kajuta.
VÍTEJTE NA PALUBĚ JACHTY SILVA!
ing.Hájek, Natur Travel  

FOTOGALERIE JACHTY SILVA
 
Informace o jachtě SILVA
Cestopis z jachty SILVA - 2. díl

Diskuze na téma "CHORVATSKÉ OSTROVY"

Tento článek si dosud přečetlo návštěvníků.