NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Východočeští naturisté

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
Já se stydíííííííím... 
Jak je to se studem, vyzývavostí, erotickou předehrou a naturismem.
Ivo Žurek 28. 3. 2003 

    Tyto stránky nejsou až tak pro zběhlé naturisty, jako spíš pro lidičky, kteří opatrně nakukují, váhají, přešlapují a nakonec se nadechnou a vyrazí k vodě. Zběhlého naturistu poznáme zcela zřetelně podle toho, že se chová na pláži zcela nenuceně, přirozeně, naturisticky. On se už dostal do stádia, že pro něj nahota není senzací a plavky jsou pro něj skutečnou přítěží. A tu se jeden pozastaví: "Ale nahota je přece taaaaaaak vzrušující a přitažlivá!". Jo, tak to většinou říká naturista-divák a těch je mezi čtenáři Naturisty podle anket většina :-(. Řeknu vám, že N-divák to má opravdu těžké. Pro neustálou změnu scény nemá ani čas na svoje osobní vyžití a stává se obětí svého voyerství.
     Nadpis dnešního povídání ale říká, že se tady někdo stydí. Vezmu za příklad z nejžhavějších - dospívající. A ještě k tomu holky. Byl jsem svědkem přerodu dvou děvčat ve věku 12-13 let ze stádia osuškového do stádia naturistického, kdy jsem nakonec trpěl já a moje ramena. Začátek byl jak to bývá při nuda plavání v krytém bazénu. Osuškami dokonale zahalená děvčata si při příchodu k bazénu přičupnou, bryskně odhodí osušku a už si to plavčí nádrží. Tam je už bezpečno. Při výlezu z bazénu opět do mumie a už je na řadě pokec o tom kdo je blbej, kdo ještě víc a kdo je úplně děsnej (obligátní rozhovor dvou -náctek). V bazénu jsou ale i menší děti a ty na nějaké mumie moc nedají. Středobodem jejich zájmu je míč, kterým se snaží zdecimovat kamaráda. Zábava opravdu k popukání, zvláště když tím "kamarádem" jsem zrovna já :-(. Děti tedy nekompromisně a důsledně nastolí ryze naturistickou atmosféru. Žádná nahota, žádná erotika, "tu máš strejdo do kebule a že mě netrefíš??". Nálada se během chvilky přenese i na inkriminované skorodospělky, které rázem zapomínají na mumie a s křikem se vrhají po mičudě. Tu nastal ten jedinečný okamžik, kdy se mezi naturisty přiřadily dvě holky, které se tou nejpřirozenější cestou zbavily ostychu, možná i studu. Jejich okolí je vtáhlo do atmosféry, která jim vytvořila to neskvělejší prostředí pro zcela přirozené dovádění a vyžití. Už jsou tu prckové a že budou kohoutí zápasy. V tom momentě si moje ramena rezervuje šestiletý hošík a - "strejdoooooo  hrrrr na ně!". Jednu dvojici skolíme a už je tu holka, že teď půjde na mě ona. A za chvíli ta -náctiletá... N-diváci na okraji bazénu už nevycházejí z údivu: "...čoveče, ten chlap je normálně v rajským ráji, von JÍ má až za krkem!" Toť pohled diváka. Já ovšem sotva lapám po dechu, protože si nechci před slečnou trhnout ostudu, tak manévruju, balancuju, chvilkama klečím na dně. Ale neporazili nás! Že jsem měl za krkem tu mlaďounkou, sotva ochmýřenou, no... víte co, tak to mi došlo až jsem byl doma, když jsem si rovnal kohoutími zápasy pohmožděnou šíji. To už je ale každého soukromí. A naturismus? Ten je přece věc společenská, ten si necháme zase na příští týden, až nám půjde zase jen o to jak se odreagovat, setkat se s kamarády, zdecimovat je balónem, nebo svrhnout v kohoutím zápase. To je podle mne naturismus. 
     Asi teď už všichni pochopíte, že na tomto místě není nejmenšího místečka pro připomenutí dnešního téma: "Já se stydím". Naturistická společnost je tím nejvhodnějším prostředím, jak se ostychu zbavit. Ona ta dvě děvčata by se určitě styděla, kdyby po příchodu do bazénu musela projít špalírem N-diváků, vyslechnout "zasvěcené komentáře". Po celou dobu by si úzkostlivě hlídala, aby jim cípek osušky neodhalil něco nepatřičného. Namísto toho je mezi sebe vtáhli DĚTI - naturisti od přírody, nezatíženi ničím a radující se ze všeho. Naturismus je vlastně pro dospělé takovým návratem do dětství. Z vlastní zkušenosti musím podotknout, že je to návrat velmi očišťující a osvobozující.
A jak to dopadlo s těmi osuškami? Ty zůstaly pod oknem a pokud bych je holkám nedonesl do šatny, tak by tam ležely snad dodnes ;-)

     Přeji hezký víkend a všem bez rozdílu onen očistný, osvobozující, naturistický návrat do dětství.

Diskuze na téma: "Stydí se nudisti?"