NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY   Naturistovy cestopisy
Naturistická svatba na Křetince 2003
1. svatba naturistů v Čechách (a doufám, že ne poslední...)
3. prosince 2003 Luboš Kupsa, Vanovice, Křetínka u Letovic  
Tento článek byl určen pro interní členský bulletin UNA. Jeho zdejší verze byla tedy na přání autora upravena pro internetové vydání. 

V letošním opravdu vydařeném parném létě se na naší pláži Klubu naturistů Křetinka odehrála historicky první naturistická svatba.

Za nádherného slunného počasí, úderem dvanácté hodiny, si řekli své "ANO" dlouholetí členové KNK- (dříve MK UNA Křetínka) pan Eduard Staněk a Eva Jurová. Oddávající-starosta našeho klubu Jan Navrátil novomanžele oddal dle všech regulí. Novomanžele mu představila a uvedla k obřadu Kačenka Kotková a za svědky šťastnému páru byli Ivoš a Magda Polákovi a také celá členská základna Křetínky.

Po obřadu a novomanželském polibku byl přípitek, po kterém následovalo vhození obou novomanželů do chladivých vod Křetínky. Občerstvení, včetně svatebního dortu, bylo veliké, jídla i pití co hrdlo ráčí, inu pravá svatební žranice. Zábava to byla obrovská a výborná nálada ovládala celý den. Všichni zúčastnění se shodli, že to byla nejvydařenější akce jakou Křetínka pamatuje. A že jsme jich už něco prožili...

Křetinka


Svatebčané se řádně ustrojili do různých pentliček a vypomohli si i barvičkami přímo na tělo, aby jim to slušelo. Nejkrásnější byla ovšem nevěstinka a všichni chlapi ženichovi tajně záviděli. Doufáme, že taková svatba na naší pláži nebyla poslední a mladé páry z řad našich členů dostaly vhodnou inspiraci, jak si ozvláštnit vstup do společného života, aby mohly za mnoho let vzpomínat s úsměvem na dobrou partu lidiček, s nimiž se podělily o své štěstí.

Samozřejmě tato akce nebyla během léta ojedinělá. Konala se i tradiční setkání naturistů a příznivců pláže Křetínka. Na jarním odemykání vody a sezóny poslední srpnový víkend jsme sezónu důstojně zakončili a vodu opět zamkli. Uskutečnilo se i několik oslav našich jubilantů jako čtyřicáté a padesáté narozeniny.

První týden v srpnu jsme na naší pláži uvítali rekreanty. Ubytováni byli na R.Z. Svitavice a přes den docházeli na naší pláž. Tady bych chtěl jenom poznamenat, že se mi donesly takové fámy, jež o nás kolují, že "(na)co máme svůj soukromý pozemek a klub(?)". Takže k nám nikoho nepouštíme a když, tak že vybíráme veliké peníze. Rád bych to uvedl na pravou míru. Rádi každého naturistu na pláži přijmeme. Vstupné je dobrovolné. Dovolenou na Svitavici pro sezónu 2004 nijak neorganizujeme (je snaha domluvit se na společném termínu - poslední týden v červenci, dejte vědět sem) a všichni zájemci o tuto rekreaci u nás na Moravě si mohou domluvit telefonicky přímo na R.Z. Svitavice na tel. čísle: 516 470 676 v jakémkoli termínu, jenž jim vyhovuje (ceník, email). O prázdninách, když se mezi sebou domluví i větší skupiny přátel a včas si objednají pobyt, tak jim naše pláž i veškeré naše zařízení je k dispozici. Mimo různé služby, které nabízí R.Z. Svitavice, je na naší pláži plně k dispozici volejbalové hřiště, ping-pong, 2 loďky, petang, lanovka do vody, prkno na skákání do vody, rybaření na povolenku, udírna, ohniště (včetně dřeva na otop), 2x  WC, vybavená maringotka s nádobím a dvěma vařiči (možnost uvařit třeba kafe atd). Na jaře chceme zbudovat již pro sezónu 2004 kryté ohniště s posezením pro nepřízeň počasí a Ruské kuželky. Takže nevěřte žádným pomluvám a všichni dobří a slušní lidé jsou na naši pláž srdečně zváni. Vezměte s sebou dobrou náladu a určitě se zastavte, i když budete jenom projíždět krásnou Moravou (mezi Svitavami a Brnem). 


Za KNK se na vás těší Luboš.
PS: případné dotazy na tel.: 606 347 096 

Napsal Luboš Kupsa, 679 36 Vanovice 158
----------------------------------------
KLUB NATURISTŮ KŘETINKA - jeden z prvních n-klubů u nás (40km severně od Brna). Vlastní pozemek a bohatý spolkový život. Členové z celé republiky. 
Domovské stránky KNK-Klub naturistů KŘETINKA
 
Interaktivní mapa - Popis příjezdu - Elektronická adresa 

 

Diskuze na téma: KLUB NATURISTŮ KŘETÍNKA U LETOVIC - POŠLETE KŘETÍŇÁKŮM POZDRAV!

Tento článek si dosud přečetlo návštěvníků