NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Naturisté v regionech

ZPRÁVY   Naturistovy cestopisy
Babylonské bludiště plné naháčů počtvrté 
Letošní podzim čeští naturisté neproplakali v nostalgických vzpomínkách na letní radovánky, ale ve vší radosti se vrhli do adrenalinových radovánek babylonských tobogánů.
25. října 2004
Ivo Žurek   Aquapark BABYLON LIBEREC

Za zlatých dob Járy Cimrmana se po úspěšném podniku psávalo o "tisících děkovných dopisech". Přeloženo do skutečnosti dnešní dní můžeme mluvit o přehršli nadšených esemesek pějících ódy na vody libereckého Babylonu, který letos již počtvrté přivítal do spleti svých zátočin, jeskyní, fontán, rychlodráh i poklidných saunových zákoutí naturisty z celé republiky. Spolu se stovkami nadšených naháčů jsme s potěšením zaznamenali opětný vzestup zájmu o tuto v Čechách ojedinělou naturistickou akci.

Abych ale poněkud přibrzdil superlativní a tím i dnešní době velmi poplatný podbízivý tón tohoto psaní, musím hned od začátku přiznat a čtenáři bez jakéhokoli přikrášlování přiblížit skutečný stav a atmosféru sobotní NATURISTICKÉ PÁRTY. 
Myslím, že český národ je znám hned několika vlastnostmi, ke kterým se v popředí řadí schopnost obejít i ten největší balvan a všechny překážky ne vyřešit, ale "uzpůsobit našim podmínkám"(viz Slunce, seno erotika"). Proč tedy jezdit v obci padesátkou, proč dodržovat zákony, proč platit faktury, proč nečůrat do potoka, proč... proč chodit na NATURISTICKOU PÁRTY BEZ PLAVEK? Protože 

Jsme Češi

a tím je řečeno snad vše... Vžycky a všechno se dá přece nějak zašmelit, zašmajchlovat a pak je zase ten pověstný švejkovský klídek a teploučko. 
Tak přesně v takovém duchu jste se mohli ocitnout na n-párty 23.10.2004 v 18 hod. v libereckém Babylonu. Slibuji jako nezlomný n-propagátor, že svému poslání dostojím i v tomto článku, který zakončím skutečnou a nefalšovanou ódou na skutečně zažitý naturismus. Nicméně na začátek nemůžu jinak, než reálně zapochybovat o byť minimálním zdravém rozumu některých(většiny) návštěvníků sobotní n-párty. Ta je s dostatečným předstihem i těsně před samotným začátkem propagována zřetelnými poutači na n-akci (Naturistická párty - BEZ PLAVEK). Z výše uvedených důvodů se ale v ČR prostě na plac vyhrne masa textiláků, která nás bez jakýchkoli servítků uvrhne do české reality (10 textiláků ku 1 naturistovi). Nejedná se o osoby vychýlené tělesně či duševně, jedná se jednoduše o Čecháčky, kteří vždy a za všech okolností najdou tu svou skulinku a schopně rozvíjející se podnik dovedou pěkně od podlahy po česku zglajchšaltovat (srovnat do nemastného, neslaného průměru). Tak, a tím končím s hartusením a řadím na směr: 

Ódy na naturistickou radost

Óda číslo jedna nemůže být na nic jiného než na přirozenost lidského ducha a tím i velmi pevnou životnost naturismu. Přes notný nával textiláků v začátku se poměr T úměrně zmenšuje ve prospěch N a po překlenutí 21. hodiny je ve všech prostorách více naháčů než plavkáčů. Zarytí "bermudysti" samozřejmě zůstanou zarytými bermudysty, nicméně jestliže v šedesátých letech byl objektem k popukání nudista, tak dnes je jím onen textilem dřený bermudista, který se po tak absolvované párty zřejmě musí dobrých 14 dnů léčit pod starostlivým dohledem kožního lékaře. 
Možná to není moc k uvěření, ale v Babylonu se vždycky setkávám se zjevně hmatatelnější n-radostí než na běžné pláži. Tam jde de facto o monotónní pohyb břicho-záda a zpět (popř. deka-bufet a zpět). V spleti babylonských spršech, proudů, houpaček a fontán se člověk dostane do takového víru, že pověstná n-lenost jde stranou a z ležáka se rázem stává vodní atlet hned několika disciplín. Tomu také odpovídá osazensvto - n-pláže jsou plné sotva se hýbajících individuí a naproti tomu aquapark přímo pulsuje mladou krví, která nezná minutku odpočinku za celý šestihodinový n-maraton.

Óda číslo dvě je radostná pro všechny aktivisty o sjednocení naturistů ze všech koutů vlasti.
Babylon se čím dál víc stává centrem setkání naturistů ze všech koutů republiky. V sobotu tady byli Brňáci, Olomoučáci, Prostějováci, Písečáci, Plzeňáci, mohutná klika Pardubáků, Hradečáci, Karlovaráci, Šumperáci a jedním dechem nemůžu zapomenout na přátele z Polska, kterých je na n-párty čím dál víc. Tentokrát přijeli i ze 400km vzdáleného Krakova. 

Óda číslo tři je na kontinuitu, pokračování naturismu. Dnes se všemožně probírá absence té či oné věkové kategorie na n-aktivitách. Jak už napovídá horní odstavec, tak N-Babylon přímo hlučí mládím a nemůže být vůbec řeč o stárnoucí n-populaci. Starci jsou jistě všudypřítomní, ale v ohnisku života a klokotu jsou mladí. Hold, kdo umí, ten umí a kdo neumí, tak čumí a to platí v Babylonu dvojnásob. Se zjevným sebeukojením musím konstatovat, že umělo asi 200 naháčů a čumělo jen asi 5 mamlasů, kteří kdyby nečuměli v Babylonu, tak by čuměli buď na nádraží, parlamentu nebo jiném exponovaném místě.

Óda čtvrtá je na textiláky :-)))). Přeteplení v sauně, žeáno? Nic takového. Jen bych chtěl zapět n-ódu na ty jednodílné plavkyně, které našly tu odvahu, probděly a propotily mnoho t-nocí až ku sobotě 23.10.2004, (naposledy) navlékly zbytečnost jménem plavky, jedno- až max. dvouhodinovým pohřebním aktem se s nimi rozloučily a zbytek večera prožily v nepopsatelně krásném pocitu nepoznané radosti. Ani včera tam samozřejmě takové případy nechyběly a i já jsem zapíchnul slzu dojetí, když jedna kamarádka z nejbližších dokonce už po hodině textilního trápení nejprve zahájila svůj "nový život" v prohřívárně sauny a pak už celkem zdecimovaná horkem se vrhla v úplném zapomnění na textil do tobogánů a onen teď už zbytečný kus textilu jí připomněl až přítel při odchodu. 

Óda pátá....už mě z toho pění trochu zabolely hlasivky, ehm, ehm, ehm. Prostě kdo tam nebyl, tak to musí zažít. I ty nejbarevnější prospekty nepředvedou tu neopakovatelnou atmosféru babylonských n-párty, které se začínají co do návštěvnosti vzmáhat. Dobrou odpovědí na tento stav je prohlášení vedení Babylonu, že n-párty nebudou jen 4x za rok, ale budou se konat průběžně podle zájmu. Další n-párty se tedy koná 

27. prosince 2004
Naturistům většinou tři vánoční dny naženou dosti sváteční nudy, takže včasné posváteční adrenalinové veselí přijde jistě k duhu.   

Naturistická perspektiva

do Babylonu se sjíždějí nejen n-uživatelé, ale kupodivu i n-budovatelé, kteří myslí nejen na Babylon, ale i na jiné objetky i lokality po republice. Jedním z nich je Petr Vlk, který je znám jako autor článků o naturismu (např. na Idnes). Dovede nejen napsat smysluplný článek, ale vynaloží i potřebnou energii k jeho uplatnění. Takových lidí je mezi naturisty téměř neviditelná hrstka, ale Petr Vlk je důkazem, že přece jen existuje. 
Pro ilustrativní doprovod článku jsme se rozhodli najít dostatečný počet dobrovolníků pro atraktivní fotku do novin. Jistě každý ví, že chodit po aquaparku a lákat rekreující se slečny (pánů, hlavně důchodců je vždy dost) pro fotografování pro denní tisk není až tak zábavná a jednoduchá věc. Nicméně se kupodivu úderem 23. hod. na určené místo sešel dosti velký houf převážně mladších dvojic, které se pro pana redaktora pohoupaly na laně, sklouzly na skluzavce a kýžené foto bylo v suchu, tedy spíš na kartě. O termínu zveřejnění článku budeme včas informovat. Potom budeme moci také tyto fotografie uveřejnit zde.

Připomínat neúnavnost ing. Fr. Hájka při propagaci naturismu se zdá až zbytečné, takže jen připomenu - na sobotní n-párty domluvil spousty aktuálních záležitostí, na pořadu dne jsou přepracované stanovy UNA, která v současnosti projde přeměnou přímo od základu. O všech podrobnostech vás jistě poinformuje sám v článcích a fóru.

Podle vzrůstající návštěvnosti si myslím, že n-párty v Babylonu bude přibývat. Včera byl počet naturistů i po magické 22. hodině dosti značný. Doufejme, že se tedy v následujícím roce dočkáme ne 4, ale alespoň šesti n-akcí a podobné podniky se rozrostou i na další objekty po ČR. Jistě by nebylo od věci uskutečnit Valnou hromadu Unie naturistů v objektu Babylonu a v termínu některé n-párty.

Diskuze na téma: PRAVIDELNÉ NUDI PÁRTY V BABYLONU LIBEREC - ZÁŽITKY