ZPRÁVY   Naturistovy cestopisy  Naturista - kontakt
Probudí nudapláž v Brodě zájem lidí?

26.05.2006 - Pavel Bohun | Převzato: Slovácké noviny  Domovská stránka DELFÍN UB     

Jedním z lákadel, jež mají za úkol přitáhnout zájem veřejnosti o návštěvu aquaparku Delfín v Uherském Brodě, se od 1. června stane nudistická pláž, která bude otevřena mimo jeho krytou plochu. Brodská veřejnost je touto skutečností většinou zaskočena, ale podle názorů ze včerejší ankety Slováckých novin v Komenského městě, lidé prostor pro naháče nezatracují.

UHERSKÝ BROD - Se žhavými novinkami, které chtějí přilákat zájem nejen vyznavačů naturismu, přichází brodské Centrum plaveckých aktivit (CPA) Delfín. Oblíbený krytý bazén svým návštěvníkům nabídne další rozšíření prostorů pod širým nebem, jichž budou moct odděleně využít lidé s plavkami i ti úplně nazí.

"Veřejnosti i nám by se určitě líbilo otevření nového venkovního areálu. To bohužel zatím není reálné, ale i tak přinášíme na tuto sezonu několik novinek," prozradil šéf CPA Delfín Vlastimil Šmíd. V nabídce červnových taháků tak dominuje jednak otevření nové plochy ke slunění a posezení vedle plaveckého bazénu, možnost zakoupení dvouměsíční permanentky se slevou na hodinové vstupné či možnost sprchování na venkovní terase.

Osvíceným krokem vedení aquaparku se však zdá být otevření oddělené plochy pro naturisty. "Vyznavačům opalování bez plavek jsme za příplatek vyčlenili uzavřený venkovní prostor s bazénkem u finské sauny," zmínil Šmíd, jenž v tomto kroku žádné komplikace neshledává. "Nemyslím, že by existence něčeho takového jako je oddělená plocha pro vyznavače naturismu mohla pohoršovat," konstatoval Šmíd. Výhrady nemá ani uherskobrodský místostarosta Pavel Josefík, kterého sice informace o nudistické pláži v Delfínu překvapila, ale problém s tím nemá. "Pokud to někomu vyhovuje, ať tam chodí," usmál se.

Značnou míru překvapení nezastírala ani brodská veřejnost, kterou Slovácké noviny včera v anketě oslovily s dotazem na bezplavkové slunění.

Nudismus však tamní obyvatelé vesměs neodsuzují. "Myslím si, že je to věcí názoru. Komu se to líbí, ať tam jde a komu ne, tak ten ať sedí doma. Já osobně jsem pro nahoře bez, ale to je asi maximum," nechala se například slyšet devětadvacetiletá Naďa Adámková z nedalekého Újezdce.

Originál článku s diskuzí - Slovácké noviny

Diskuze na téma: BAZÉNY a SAUNY PRO NATURISTY ZLÍNSKO