NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Východočeští naturisté

ZPRÁVY   Naturistovy cestopisy
Pozdravy Naturistovi 
O propagaci českého naturismu, hromadě pozdravů z celého světa, jedné hippiesové skupině a reportáži o FKK jezdectví.
Ivo Žurek 14. 3. 2003

     Naturista má za sebou první krůčky a protože je dítě dosti čilé, tak už má po celém světě spousty dobrých kamarádů. Dnes je tomu 10 dní, kdy se tento server pustil do propagace naturismu v Česku. Řeknu vám, dřina, nad dřinu. Po světě jsou tisíce a tisíce naturistických serverů, organizací, kempů, hotelů... Stovky "zaručeně nejúplnějších" seznamů těchto stránek odkazující jeden na druhého.
     Po částečném průklestu alespoň stovkami serverů se začínají vracet odpovědi. A to je asi ten nejlepší pocit, kterého Naturista nabyl za svůj krátký život. Skutečnost, že na zeměkouli nejsou jen fotogalerie, hesla k "nejfantastičtějším" obrázkům pod sluncem, na všechny strany vytrčující se neodolatelné vnady. V našem případě jsme dostali pozdravy s přáním těsnějšího kontaktu s naturisty z Rakouska, Brazilie, Ruska, Namibie, Jižní Afriky, samozřejmě z Německa, kde organizátoři jejich 1. naturistického kempu u Bonnu jsou nadšeni našimi Nodropedy. Od chorvatských naturistů jsme dostali dlouhý email, ve kterém vzpomínají na krásné chvíle na volejbalových turnajích na Mušově-Pasohlávkách... Jóó, bejvávalo. Možná se to v našem pupku Evropy moc nezdá, ale naturistické hnutí ve světě stále žije. Setkání a akcí je spousta. U nás ještě pořád diskutujeme, jestli nuda bazény ano, nebo jen tak zalézt v létě do dobře krytého koutku v rákosí. A že naturismus je stejně jen "vo dobře vybavenejch ženskejch". OK, jsme pupek Evropy, Čech tělem i duší by snad řekl celého světa. Naturistovi ale bude asi dost líto, že na jednom z největších sportovních podniků v chorvatské Monseně bude zase ČR jako jediná, která nevyšle ani 6 volejbalistů, kteří by alespoň čestným umístěním reprezentovali zmíněný pupek.
     Z množství ohlasů je ale cítit opravdové nadšení pro naše jiné aktivity. Nodropedi si hned získali přízeň podobně smýšlejících lidí a nyní to vypadá, že tábor se stane v budoucnu mezinárodním setkáním.
V hodnocení návštěvníků na jednom ze dvou největších světových řebříčků oblíbenosti nudistických serverů TOP 100 Nudist Sites se nyní Naturista nachází na 19. místě. Pokud i vy patříte k návštěvníkům, kteří se k naturistovi rádi vrací, tak nám můžete úplně na spodu titulní stránky kliknout na jeden, druhý, nebo lépe oba obrázky.

     Doufám, že se nám podaří na těchto stránkách udržet dobrou pohodu, získat zájem zvídavých, přízeň přispěvatelů a úplně na prvním místě zcela mimořádnou náklonnost lidí, kteří budou ochotni Naturistu podpořit. Ke zprávám z ČR se už druží i zprávy o dění v zahraničí, kde se toho děje nepoměrně víc. Za všechny zmíním jen 50. výročí založení INF FNI. Sami jistě znáte ostatní naturistické stránky, ze kterých se po měsících, maximálně pár letech zcela vytratila prvotní nadšenecká nálada a časem se z nich staly zkameněliny a pomníky naturistické historie. V Naturistovi by mělo být hodně nadšenectví, ale úměrně tomu zcela profesionální klima.

     Přeji všem naturistům hezký víkend a pokud se ještě chcete někam podívat a třeba byste v létě chtěli navštívit nějaký opravdu FREE hudební podnik, tak se podívejte sem
Milovníky
jízdy na koni bych chtěl upozornit na pořad SWR (kabel, satelit) ve středu 19.3. v 21.45 o Naturismu a jezdectví. Jde o reportáž akce FKK & Reiten.

    Všechno dobré přeje

Ivo Žurek, dobrej@naturista.cz