NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Východočeští naturisté

ZPRÁVY   UNIE NATURISTŮ Čech a Moravy   Zápis z Valné hromady 2004
Tradiční celostátní setkání naturistů 
Výroční setkání naturistů spojené s Valnou hromadou Unie naturistů.
13. března 2004 Ivo Žurek  Zdroj: Autentické zážitky z hromady naturistů   FOTOGALERIE

Valnice Unie naturistů 2004

Bez nátlaku se přiznám, že na Valnou hromadu UNA jsem se chystal, jako správně rozvážně se rozhodující naturista, plných 7 let. Z toho poslední 3 roky velmi intenzivně (výroba kostýmu apod.). Letos tedy opět v naší rodině zavládlo téma "UNA ANO či NE". Manželka jako obvykle ukončila debatu prohlášením, že "se nikde kromě písáku a mořského pobřeží ukazovat nebude" a že radši pojede k mamince. Představa, že bych měl víkend prožít ve společnosti své tchýně tak silně pohnula mou myslí, že jsem se odhodlal Valnici UNA navštívit stůj co stůj. A nakonec taky zjistit, jak to je s tím ukazováním se na parketu, u baru atd. Jelikož i dětičky mě nakonec zklamaly, tak jsem jako starý sólista a čumil poprvé v životě vyrazil na naturistickou akci sám.

Po příjezdu k hotelu LUNA jsem sice žádný měsíc neviděl, zato jsem musel uznat, že objekt je přímo v lůně hlubokých lesů Českomoravské vysočiny, romanticky schován pod zalesněnými horami, většinou výšky kolem 700 m.n.m. Ještě větší potěšení mi způsobila blízkost pivovaru Bernard, kterému jsem projevil mohutnou náklonnost zakoupením 2,5 l jeho velmi kvalitního piva.
Hotel sám na mě hned na první pohled zapůsobil dalekozvučným barytonem Fr. Hájka: "Oběéééd". Osobně vůbec nechápu, proč se tento dvoumetrový barytonista zahazuje s tak nevděčným národem, jakým naturisti bezpochyby jsou, když by zcela bezkonkurenčně mohl vládnou na mnoha operních jevištích u nás i v cizině. Nakonec ale musím uznat, že zvučného hlasu je třeba i při pronášení projevu na VH UNA, takže buďme rádi, že máme Hájka zvučného, který všechny minulé " úspěchy" čs. naturismu dovede podat alespoň s náležitou vehemencí a zvukem. 

Myslím, že zásadní pozitivní součástí jednání Valné hromady byla svíčková. Ta byla servírovaná hned na úvod, takže veškeré proslovy VH byly přijímány se spokojeným úsměvem na tváři. Jako že takovou svíčkovou umí jedině babička a kuchař v hotelu Luna a podobně. A tak se za spokojeného oddychování a dojídání zákusků linulo sálem plačtivé naříkání, že nikdo nechce nic dělat, že všechno je vždycky jen na Lemfeldovi a že už ani prezidenta nemáme a že teď bude vládnout rada starších, která se bude v prezidentování střídat. Ať byly proslovy plačtivé, či optimistické, podřimující publikum vždy způsobně zaplácalo a následně opět obligátně utichlo.

Odpoledne bylo už ve znamení zábavy. Bazének v hotelu LunaK té u naturistů patří neodmyslitelně voda a koupání. Osobně mám s hotelovými bazény svoje zkušenosti, proto jsem se podle toho i v Luně zařídil. Před vstupem do bazénku jsem si dal několikaminutovou ledovou sprchu, která měla způsobit to, že následná lázeň ve vodě o teplotě blízké nule bude příjemná a hned po skvělé svíčkové bude druhým nejlepším zážitkem tohoto víkendu. Až následně mi došlo, že zdejší plavecký bazének slouží jako ochlazovací a tudíž není třeba předchozí ledové sprchy a při omdlévání provázející opouštění sauny voda bazénku probere i saunou zdecimovaného jedince. Sauna byla příjemná, o čemž svědčí její plná obsazenost po celé 3 hodiny před večeří. V plaveckém bazénku se po 1/4hodinovém pobytu ve 100stupňové sauně dalo i zaplavat.

Hlavní pořadatelka hlavní uňácké zábavy
Večeře byla také na úrovni, i když musím přiznat, že polední svíčkové se nic nevyrovná. 
A už se schylovalo k hlavnímu bodu celé Valnice - tanečnímu večeru, tentokrát ve stylu prvorepublikových zlatých časů.. 
Hlavní organizátorkou byla letos málo známá naturistka Jana Lemfeldová (na snímku vlevo), která svým lidovým humorem bavila všechny a svými nezanedbatelnými ženskými vnady zejména pánské osazenstvo. Od několika osamělých naturistů se jí dokonce dostalo i nabídek ke sňatku a podobných ocenění. 
Hlavní pořadatelka celého slavnostního večera však nápor nápadníků zvládla s přehledem a elegancí jí vlastní.

Taneční zábava se rozproudila po 20 hod. a to se už naplno ukázaly masky i kostýmy. Povětšinou se pánové ukázali v prvorepublikových cylindrech,fracích a motýlcích. Dámy zase hýřily kraječkami, barevnými péry a samozřejmě svůdností, která byla všem ženám na parketu vlastní.


Sluníčko se svým Sluníčkem
Přes pokročilou hodinu zde nechybělo množství dětí, které povětšinou ladily se svými rodiči. Snad aby je každý po případné ztrátě poznal a správně zařadil. 
Musím uznat, že po předchozích zvěstech, že Valnice je vždy sletem nejrůznějších šmejdilů a otravů, se tento večer odehrával za nanejvýš pohodové nálady, kdy se skoro všechny rodiny bavili dohromady a zábava neutuchala ani po půlnoci.
Možná je to známka toho, že setkání naturistů jsou pro nežádoucí individua nezajímavými akcemi a i do budoucna od nich budou naturistická setkání ušetřena. 

Samozřejmě i na parketu začalo být dosti horko a po nespočtu zábavných her Jany Lemfeldové začal být kdejaký oděv poněkud těsný. Jakmile tedy padla půlnoc, tak začaly padat i některé rekordy a s nimi i malé či větší části oděvů. Z pí. Lemfeldové se rázem stal křenící se Honza Lemfeld a nejinak to bylo i s dalšími. 

Hlavní sólista večera - Petr MalínekReprodukovanou hudbu vystřídal velmi brzo klavírista Petr Malínek, který se vedle nespočtu lidovek i popíků blýskul i bezchybným podáním ježkova Bugatti-stepu a dalších čertovských muzikantských kousků.

Čásek po půlnoci se pak odvíjel v pohodové atmosféře kolem piána, hrálo se na přání a pělo nahlas i potichoučku. 
Při své plné střízlivosti jsem nakonec zaregistroval kolem 4. hodiny ranní odchod posledních zpěváků z parketu. 

Při své ranní rozvičce v bazénku jsem pak nemohl jinak, než smeknout před organizátorským nasazením Fr. Hájka, Honzy Lemfelda, Honzy Böhma i virtuozitou Petra Malínka. 
Pro leckoho je to dosti nepochopitelné, že duo Lemfeld-Böhm táhne naturistickou zábavu už plných 15 let a pořád na své okolí dělá dojem, že jim je dvacet. 

UNA - a co dál?
Přesná data o členech, rozpočtu a vedení budou zveřejněna zde do několika dnů.
Na Valnici padla také informace, že další naturistická setkání se budou organizovat v prostředí nepoměrně atraktivnějším - na podzimních a jarních NUDI párty v libereckém aquaparku Babylon. To je jistě zpráva velmi potěšující a my můžeme jen doufat, že se naháčů navzdory současnému stavu na n-plavání v Babylonu přece jen na NUDI párty dostaví víc. Bohužel(dík) to záleží pouze na nás.
FOTOGALERIE Z VALNÉ HROMADY UNA 2004 

Zápis z Valné hromady UNA konané dne 13.3.2004 v hotelu Luna v Koutech u Ledče nad Sázavou.
Valná hromada se konala za účasti 53 osob s následujícím programem:
1) Zpráva o hospodaření za rok 2003
počet členů UNA k 31.12.2003 = 313 osob
příjmy roku 2003 = 102.930 Kč, příjmy z příspěvků členů a poplatků za účast na Valné hromadě UNA
výdaje roku 2003 = 108.914,90 Kč, výdaje za úhradu známek INF 2002 a 2003, za konání Valné hromady UNA, za 3 čísla bulletinu Naturista a jejich rozeslání
zůstatek na začátku roku 2003 = 31.910,10 Kč
zůstatek na konci roku 2003 = 25.925,20 Kč
2) V roce 2003 organizovala UNA Valnou hromadu, MK UNA Proma Praha setkání na Borské přehradě, MK UNA České Budějovice rekreaci u Třeboně a v Žihli. Ostatní MK UNA v podstatě již neexistují, resp. jsou nečinné. Značnou činnost vykazuje skupina Nodropedi (letní tábor, zimní setkání v Lubenci), Relax Praha (plavecký bazén), SČSN Ostrava (pláž, bazén), Křetínka (pláž), a další skupiny naturistů v UNA neorganizované.
3) Prezident UNA pan Josef Hejnák abdikoval k 31.12.2003 ze své funkce, z pracovních důvodů.
4) Byl vysloven požadavek na výběr nového prezidenta UNA - nikdo se nenašel.
5) Bylo rozhodnuto o provizorním řešení ve vedení UNA - ing. František Hájek bude vykonávat funkci sekretáře UNA a pan ing. Jan Böhm funkci kontrolora. Zásadní otázky v naturistickém hnutí budou konzultovány a příp. rozhodovány za spoluúčasti vedoucích jednotlivých naturistických klubů (v UNA i mimo ni - předpokládáme, že se postupně do struktury UNA zapojí).
6) Diskuze - prověřit možnost slev z členských poplatků pro důchodce.
7) Bylo referováno o akcích v Babylonu a o vhodnosti velké účasti z řad naturistů na Naturistických sobotních párty. 
8) Jednomyslně byl hlasováním odsouhlasen bod 5)    
Zapsal: ing.Fr. Hájek naturisti@volny.cz 

---------------------------------------------------------------------------------------

Základní INFO o konání Valné hromady UNA 2004:
Už tradičně se v předjaří konalo celostátní setkání naturistů z celé republiky i zahraničí.
V roce 2004 připadne této akci datum:
12.-14. března 2004  

Hotel Luna Ledeč nad Sázavou


Místo
- pro mnohé velmi dobře známé, pro všechny ale velmi přitažlivé:
Hotel LUNA u Ledče nad Sázavou.
- dějišti mnoha naturistických akcí v minulosti. V objektu je krytý bazén, sauna, tělocvična a další možnosti pro vyžití -
vše k dispozici pro naturisty.


 

Diskuze na téma: UNIE NATURISTŮ ČECH A MORAVY

Tento článek si dosud přečetlo návštěvníků